Mesaj Panosu dELAb ÜRÜN DESTEK
Sadece dELAb ürünleri ile ilgili sorunlar, çözümler ve paylaşımlar için.

Pano KılavuzuPano Kılavuzu   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   GruplarGruplar   Hesap AçHesap Aç 
 HesabınızHesabınız   Kişisel MesajlarKişisel Mesajlar   Oturum AçOturum Aç 

Merhaba

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> PIC Deney, Deneme ve Geliştirme Kartı (v2)
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
nazima
Asistan

MesajTarih: 02.06.2008 - 13:03    Mesaj konusu: Merhaba Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba

dün pic geliştirme kartınızdan temin ettim .

--switch mode adaptör arızalı, başka bir 15 V power unitesiyle denedim . 16f877 pic e demo programı yüklemek istedim ama başaramadı. daha önce tarafınızdan aldığım usb progrmlayıcıyla denediğimde sorun. yok.
kullandıım 15 v DC adaptörden olabilrmi. ?

--bir de test modunda led gruplarından 1 adet led yanmıyor. led mi arızalı özel bir sebebi varmı. ?

-- son olarak üçüncüsü proglamlama modu seçili olduğu halde demo programı çalışmaya devam ediyor bu normal mi. ?
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder
dELAb
* YÖNETİCİ *

MesajTarih: 02.06.2008 - 15:38    Mesaj konusu: Re: Merhaba Alıntıyla Cevap Gönder

Alıntı:

--switch mode adaptör arızalı, başka bir 15 V power unitesiyle denedim . 16f877 pic e demo programı yüklemek istedim ama başaramadı. daha önce tarafınızdan aldığım usb progrmlayıcıyla denediğimde sorun. yok.
kullandıım 15 v DC adaptörden olabilrmi. ?

Devre ile verilen adaptörler kendi imalatımız, çünkü sizin de yaşadığınız gibi programlamalarda hataya sebep veren kalitesiz adaptörlerden çok sorun yaşadık zamanında. Adaptörün arızalı olmaması lazım ama öyle diyorsanız bize gönderin, bakalım.

Alıntı:

--bir de test modunda led gruplarından 1 adet led yanmıyor. led mi arızalı özel bir sebebi varmı. ?

Bahsettiğiniz RA4 pinine bağlı LED dir. Bu pin daha çok girişler için dizayn edilmiştir. Bu sebeple direkt çıkış olmaz, çıkış olarak kullanmak için pull-up yapmanız gerekir. Kısaca devredeki durum gayet normaldir, sorun yok.

Alıntı:

-- son olarak üçüncüsü proglamlama modu seçili olduğu halde demo programı çalışmaya devam ediyor bu normal mi. ?

Bilgisayardan programlama komut kombinasyonu gelmeden PIC bu moda geçmez, yürütmeye devam eder. Bu konuda da sorun yok.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Mesaj Panosu -> PIC Deney, Deneme ve Geliştirme Kartı (v2) Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız