| « Önceki başlık :: Sonraki başlık » |
| Yazar |
Mesaj |
mehmetronik Asistan
Kayıt: 14.02.2010 Mesajlar: 8 Şehir: KIRKLARELİ /Lüleburgaz
|
Tarih: 15.02.2010 - 13:23 Mesaj konusu: rev4 cnc kontrol kartı eksen sorunu |
|
|
selam herkese kolay gelsin ben birkaç gün önce delab rev4 4eksen cnc kartı ve akım sınırlayıcı almıştım.
sistemi sizden gelen belgelere göre kurup foam vorks programında single axis control kısmını kullanarak çalıştırdım motorlar çok iyi çalışıyor hızlanıp yavaşlatabilyorum hiç sorun çıkmadı.
ancak diğer üç eksen sorunsuz çalışırken birine ( con2) haraket verdiğimde sadeçe motordan tık diye bir ses geliyor motor duryor çekilen akımı normal görüyorum yani akımda sorun yok ve istediğim değerde bunun sebebi ne olabilir. Motor sağlam diğer çıkışlarda çalışıyor.ayrıca step ve dir uçlarıda programda doğru ayarlı. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler kolay gelsin....... |
|
| Başa dön |
|
 |
Goniti * GENEL MÜDÜR *
|
Tarih: 15.02.2010 - 17:27 Mesaj konusu: |
|
|
| Çalışan bir port kartının çiplerini dikkatli biçimde bahsettiğiniz borda takıp sonucu yazar mısınız ? Bu değişim ile kontrolör çiplerini test etmiş olacağız. |
|
| Başa dön |
|
 |
mehmetronik Asistan
|
Tarih: 15.02.2010 - 19:27 Mesaj konusu: |
|
|
| selamlar benimde akılma o gelmişti yan yana ve çapraz değişim ile denedim değişen birşey olmadı şimdi de programdan kontrol pinlerini değiştirip (olası lpt kablo kopukluğu) tekrar deniyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
mehmetronik Asistan
|
Tarih: 15.02.2010 - 19:30 Mesaj konusu: |
|
|
| olumsuz malesef programda ki kontrol eksenleri değişti ancak kartta yine aynı eksen cevap vermiyor |
|
| Başa dön |
|
 |
mehmetronik Asistan
|
Tarih: 15.02.2010 - 19:49 Mesaj konusu: |
|
|
motor tutma durumunda bekliyor yani akım çekmesi de normal devrede anormal bir durum yok ancak lütfen yanlış düşünmeyin ama sürücü entegrelerinin montajı biraz sorunlu yapılmış bazı bacaklar kısa kalmış lehimle uzatılmış bazı bacaklar belliki çok eğilip bükülmekten deforme olmuş ben devreyi böyle aldım kendim kesinlikle müdahale etmedim.
Sorunu hala çözemedim teşekkürler........................... |
|
| Başa dön |
|
 |
dELAb * YÖNETİCİ *

|
Tarih: 16.02.2010 - 08:36 Mesaj konusu: |
|
|
Mehmet bey,
Öncelikle bu tip durumların olabileceğini düşünen bir yaklaşımınız için teşekkürler.
Yapılabilecek kontrolleri zaten gerçekleştirmişsiniz. Kartlar kontrol edilmeden satış serbestisi
verilmez ancak gözden kaçmış olabilir. Size eposta ile adresimizi ileteceğim, ilgili kartı bize ulaştırın
ve yenisi ile değiştirelim. Daha sonra buraya geri bildirimde bulunursanız seviniriz. Kolay gelsin.
// dELAb |
|
| Başa dön |
|
 |
mehmetronik Asistan
|
Tarih: 16.02.2010 - 12:17 Mesaj konusu: |
|
|
| ilginize çok teşekkür ederim kargo adresiniz elime ulaştığında ben size kartı gönderirim tabiki bu tür sorunlar olabilir önemli olan sizin gibi sorumlu takdir edilecek şekilde davranmaktır... tekrar teşekkür ederim.. İyi çalışmalar |
|
| Başa dön |
|
 |
mehmetronik Asistan
|
Tarih: 17.02.2010 - 10:56 Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar sayın delab mail adresime gönderdiğiniz adres isim ve tel nosu doğrultusunda bu sabah saat 08:00 da yurtiçi kargo ile rev 4 4eksen kontrol kartı ve lpt kablosunu size gönderdim bilgilerinize sunarım
İyi çalışmalar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
dELAb * YÖNETİCİ *

|
Tarih: 17.02.2010 - 12:06 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba Mehmet bey,
En kısa zamanda sorun çözülüp ürün size kargolanacak.
Saygılar, |
|
| Başa dön |
|
 |
dELAb * YÖNETİCİ *

|
Tarih: 22.02.2010 - 01:59 Mesaj konusu: |
|
|
Mehmet bey,
Sizinle Coşkun bey görüşmüş ve kartın problemsiz çalıştığı hakkında bilgi vermiş. LPT portundan gelen sinyali simüle eden pwm üreteci ile
motorun problemsiz çalıştığı gözlenmiş. Bu durumda kontrol yazılımınızdaki ayarlardan kaynaklanan sorun olabilir.
Eğer yinede çalıştıramadım derseniz, sizden ricam, bağlantı şeklinizi
ve yazılım ayarlarınızı vs detayını bize iletmeniz.
Buraya yazdığınız son mesajınızı sildim çünkü tek taraflı bilgi içermekte.
Osiloskop almanız istenmedi, osiloskopla bakma imkanınız var ise sinyali
görebileceğiniz belirtilmiş. |
|
| Başa dön |
|
 |
mehmetronik Asistan
|
Tarih: 22.02.2010 - 11:36 Mesaj konusu: |
|
|
Eğer kırıcı olduysam herkesten özür dilerim...
bu konu daha fazla uzasın istemiyorum..
Yardımlarınız için teşekkürler.. |
|
| Başa dön |
|
 |
dELAb * YÖNETİCİ *

|
Tarih: 26.02.2010 - 15:17 Mesaj konusu: |
|
|
Mehmet bey,