Mesaj Panosu dELAb ÜRÜN DESTEK
Sadece dELAb ürünleri ile ilgili sorunlar, çözümler ve paylaşımlar için.
 
 Pano KılavuzuPano Kılavuzu   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   GruplarGruplar   Hesap AçHesap Aç 
 HesabınızHesabınız   Kişisel MesajlarKişisel Mesajlar   Oturum AçOturum Aç 

COMBO Programmer Kullanımı

 
Bu forum kilitlenmiştir; yeni bir başlık açamazsınız, cevap göndermez, mesajları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, mesajları değiştiremezsiniz    Mesaj Panosu -> Combo PIC Programlayıcı
« Önceki başlık :: Sonraki başlık »  
Yazar Mesaj
_alp
Misafir





MesajTarih: 03.10.2005 - 08:04    Mesaj konusu: COMBO Programmer Kullanımı Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar. Prog105D ile ilgili ilginç bir durum söz konusu. Elimdeki 12C671 için yazılmış kodları içeren ASM dosyasını açtığımda aşağıdaki satırları elde ediyorum. Aynı şekilde elimdeki HEX dosyasını açıp A(scii) butonuna basıncada görülen kod:

; Generated by WinDis84, (c) Nigel Goodwin 1998.

LIST P=16F84, F=INHX8M
include "P16FXX.inc"
ORG 0x0000

CALL Label_0001
GOTO Label_0002
GOTO Label_0002
GOTO Label_0002
GOTO Label_0002

İlk olarak kodları yazan bu şahıs değil. İkincisi Kullandığım PIC 16F84 değil. İnternetten araştırdığımda ise bu şahsın http://www.electro-tech-online.com/viewtopic.php?p=71460 adresindeki açıklaması şöyle idi. Programı yazdığım için adım var. İyi tamam fakat şu an seçtiğim PIC değişmiş olmadı mı? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler. Bir de sormak istediğim elimdeki HEX dosyasını PROG105D ile PICe yazsam ne olacağı? Mantık olarak PICin konfigürasyonu HEX dosyası içinde olmalı, yanılıyor muyum?
Başa dön
dELAb
* YÖNETİCİ *


Kayıt: 21.06.2005
Mesajlar: 573
Şehir: İstanbul

MesajTarih: 03.10.2005 - 10:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Telaşa gerek yok, IC-Prog içerisinde 16F84 için deneme mahiyetinde
ilave edilmiş bir disassembler eki var. Hangi işlemci olursa olsun
disassembler komutu verildiğinde 16F84 'e göre işlem yapılıyor.

Siz hedef PIC'i seçin. HEX dosyanızı yükleyin. Konfigürasyon
bitlerini kontrol edin, gerekirse değiştirin. COMBO ile programlayın.
Gerisi önemsiz.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
_alp
Misafir





MesajTarih: 03.10.2005 - 10:41    Mesaj konusu: Konfigürasyon MPLAB ile yapılabilir mi? Alıntıyla Cevap Gönder

Elimdeki dökümana göre konfigürasyon şu şekilde olmalı:
*Internal RC NO Clock
*WDT OFF
*Power Up Timer kapalı
*Code Protect OFF
*Master Clear Internal
Device ID: 007F7F7F

Bu duruma göre ana ekrandaki:
-IDValue kutusu en fazla 4 hane alıyor.
Oysa benimki 8 ( sıfırları atarsak 6 ) haneli. Bu durumda ne yapılmalı
- Master Clear Internal ise yine bu ekrandaki MCLR işaretlenmeli mi işaretlenmemeli mi? ( işaretli olunca MCLR aktif demek. Peki aktif olması internal mı external mı seçeneğine uyar? )
-Oscillator menusünde InternalRC seçeneğinden iki tane var fakat yanında No Clock diye bir seçenek yok. Bu durumda ne yapılmalı?

Diyelimki programda bir sınırlama var o zaman elimdeki ASM dosyasını gerekli ayarları yaptıktan sonra MPLABda build edip oluşan HEx dosyasını kullansam bu doğru olur mu? Şimdiden teşekkürler.
Başa dön
dELAb
* YÖNETİCİ *


Kayıt: 21.06.2005
Mesajlar: 573
Şehir: İstanbul

MesajTarih: 03.10.2005 - 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

//

IC-Prog programı konfigürasyona müdahale etmez. Yani siz hangi programda derleme yapıyorsanız o programda
ayarladığınız konfigürasyon aynen kalır.
Ayarlamazsanız IC-Prog üzerinden seçebilirsiniz.
Diğer ayrıntılar için mikrokontrolorün datasına bakmalısınız.

// dELAb
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
alperkars
Asistan


Kayıt: 01.10.2005
Mesajlar: 2

MesajTarih: 03.10.2005 - 16:16    Mesaj konusu: HEX dosyasında konfigürasyon bilgileri var mı? Alıntıyla Cevap Gönder

<b>Alıntı:</b>
Alıntı:
IC-Prog programı konfigürasyona müdahale etmez. Yani siz hangi programda derleme yapıyorsanız o programda
ayarladığınız konfigürasyon aynen kalır.


"IC-Prog konfigürasyona müdahele etmez" derken kastınız PIC'in içinde şu an geçerli olan ayarları mı kast ediyorsunuz? Çünkü bildiğim kadarı ile HEX dosyasında konfigürasyon ve PIC adı bilgileri bulunmuyor. Yanılıyor muyum? Tekrar teşekkürler.
_________________
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder E-Posta gönder
dELAb
* YÖNETİCİ *


Kayıt: 21.06.2005
Mesajlar: 573
Şehir: İstanbul

MesajTarih: 03.10.2005 - 16:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

"bildiğim kadarı ile HEX dosyasında konfigürasyon ve PIC adı bilgileri bulunmuyor"

Tam olarak değil, IC-Prog 'da hedef işlemciyi seçip HEX dosyasını
yüklediğinizde eğer HEX içerisinde konfigürasyon bilgisi yoksa
IC-Prog varsayılan değerleri görüntüler. Bu durumda siz seçersiniz.

Ancak genelde Assembly, C yada Basic dilinde kinfigürasyon
bitleri ayarlanabiliyor ve derlendiğinde HEX içerisine yazılıyor.

Yani konfigürasyonu derleme öncesi belirtirseniz hex dosyasına
yazılır. Sonradan ayarlama yapmaya gerek kalmaz.
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
dELAb
* YÖNETİCİ *


Kayıt: 21.06.2005
Mesajlar: 573
Şehir: İstanbul

MesajTarih: 03.10.2005 - 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yeni başlıyorsanız Assembly konusunda buraya bakabilirsiniz:

http://www4.tpg.com.au/users/talking/index_of_chapters.html
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
alperkars
Asistan


Kayıt: 01.10.2005
Mesajlar: 2

MesajTarih: 04.10.2005 - 14:33    Mesaj konusu: Üst üste 100 PIC Alıntıyla Cevap Gönder

O kadar sorunun ardından sanırım bu kaçınılmazdı. Bilgileri topladım, kartı-programı kurdum ve üst üste 100 PIC hatasız programlandı. Sorularımı cevaplayan veya göz gezdiren herkese teşekkürler. Bu arada tecrübelerimi paylaşayım:
1 - Programı üst üste bu kadar çok çalıştırmak ara sıra programın kilitlenmesine yol açıyor. Bu yüzden 7-8 PIC den sonra programı açıp kapatın.
2 - IO delayi maksimumda tutarsanız programlama hatası azalıyor. 110 çipten sadece 7 tanesi yandı. Tabii bunun nedeni alındığında bozuk olması da olabilir.
3 - COMBO uygun yazılımlarla kullanıldığında bir çok PIC için çok uygun bir çözüm. Performans/Fiyat oranı çooook yüksek. 4-5 sene önce sadece 1684 ve 16877 programlayan kartların 150$ civarında olduğunu hatırlayınca üzüldüm açıkcası.

Herkese kolay gelsin. İyi çalışmalar.
_________________
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder E-Posta gönder
dELAb
* YÖNETİCİ *


Kayıt: 21.06.2005
Mesajlar: 573
Şehir: İstanbul

MesajTarih: 04.10.2005 - 17:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

//

alperkars,
Ürünümüz ile ilgili düşünceleriniz ve deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Embarassed
Tüm olasılıkları deneyip, optimum noktayı bulmuşsunuz.
Bu arada belirtmem gerek, PIC'in programlama anında yanması çok düşük ihtimal.
Sanırım PIC arızalıydı veya sokete yanlış bağlanmış olabilir.

Saygılar,

// dELAb
Başa dön
Kullanıcı bilgilerini göster Kişisel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Bu forum kilitlenmiştir; yeni bir başlık açamazsınız, cevap göndermez, mesajları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlenmiştir; cevap yazamaz, mesajları değiştiremezsiniz    Mesaj Panosu -> Combo PIC Programlayıcı Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
phpbb2 Türkçe Çeviri: canver.net